niedziela, 5 maja 2019

Schab pieczony z rozmarynem


Zapraszam na pyszny schab pieczony z rozmarynem. Możemy go podać zarówno na obiad jak też na kanapki. Polecam.
Składniki :
80 dag schabu
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka pieprzu
duża garść świeżego rozmarynu
Sposób przygotowania :
Schab myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, wkładamy do miski i posypujemy solą i pieprzem. Świeży rozmaryn myjemy i osuszamy, kroimy na bardzo drobno i dodajemy do miski z mięsem. Mięso dokładnie nacieramy przyprawami i rozmarynem i przekładamy do woreczka foliowego na suwak. Wkładamy do lodówki na 3 - 4 godziny. Po tym czasie mięso przekładamy do brytfanki i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 i 20 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz