wtorek, 28 kwietnia 2020

Zupa rzodkiewkowa


Zapraszam na zupę rzodkiewkową. Przygotowana z duszonymi na maśle warzywami i wędliną smakuje pysznie. Zupa rzodkiewkowa jest prosta w przygotowaniu, sycąca i tania. Polecam.
Składniki :
2 pęczki rzodkiewek
100 g polędwicy pieczonej ( wędlina )
1 cebula
1 łyżka masła
2 szkl wody
3 - 4 ziemniaki
1/ 2 szkl mleka
1 łyżeczka skrobi kukurydzianej
1 kostka drobiowy rosół od VEGETA NATUR
Przygotowanie przepisu :
Cebulę obieramy i razem z wędliną kroimy w kosteczkę, przekładamy do garnka. Rzodkiewki myjemy i osuszamy, odcinamy końcówki i zielone liście. Kroimy w plasterki i dokładamy do garnka razem z masłem.  Przesmażamy przez 5 minut i wlewamy gorącą wodę. Pod koniec gotowania dodajemy kostkę rosołową i gotujemy zupę przez kilka minut. Skrobię wsypujemy do mleka, mieszamy. Dolewamy do zupy i zagotowujemy.                                                                                                                               
              


Przepisy inspirowane naturą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz