piątek, 17 kwietnia 2020
Sałatka z pieczoną piersią kurczaka i papryką
Zapraszam na smaczną sałatkę. Przygotowana z pieczoną piersią kurczaka, czerwoną papryką i sałatą rzymską. Polecam na kolację.
Składniki :
1 sałata rzymska
1 czerwona papryka
1 cebula
1 łyżeczka oleju
sól do smaku
pieprz do smaku
1 pojedyncza pierś z kurczaka
Marynata :
2 łyżki oleju
1 łyżka soku z cytryny
sól prowansalska
Sposób przygotowania :
Pierś myjemy i osuszamy. W misce mieszamy marynatę i wkładamy mięso. Odstawiamy. Warzywa czyścimy i myjemy, osuszamy. Pierś zawijamy w folię aluminiową i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Odwijamy z folii i dopiekamy przez kolejne 10 minut. Studzimy. Sałatę kroimy na drobno i wkładamy do salaterki. Paprykę kroimy w paseczki. Cebulę obieramy i kroimy w półplastry, rozdzielamy. Paprykę i cebulę przekładamy na sałatę. Pierś kroimy na mniejsze kawałki i układamy w salaterce. Polewamy olejem i oprószamy przyprawami.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz