czwartek, 9 kwietnia 2020

Udka pieczone w marynacie majonezowej


Smaczne udka drobiowe pieczone w marynacie z dodatkiem majonezu. Polecam.
Składniki :
3 ćwiartki z kurczaka
3 łyżki majonezu
2 łyżki octu balsamicznego
2 łyżki sosu sojowego jasnego
3 łyżki przyprawy do kurczaka
rękaw do pieczenia
blaszka
Sposób przygotowania przepisu :
Udka czyścimy i myjemy, przekładamy na ręcznik papierowy. Składniki marynaty mieszamy w misce i wkładamy do niej udka. Obtaczamy je w marynacie z każdej strony i odstawiamy do lodówki na 2 godziny. Po tym czasie udka przekładamy do rękawa do pieczenia i wkładamy do blaszki. Pieczemy w temperaturze 180 przez 50 minut. Rozcinamy rękaw do pieczenia i dopiekamy udka przez kolejne 10 minut.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz