piątek, 10 kwietnia 2020

Karkówka pieczona


Smaczna pieczona karkówka. Świetnie pasuje do obiadu, a cieniutko pokrojona jako wędlina na kanapki.
Składniki :
90 dag chudej karkówki
2 łyżki sosu sojowego jasnego
1 łyżka miodu akacjowego od HUZAR
2 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej
1 łyżeczka pieprzu
1/2 łyżeczki soli
1 łyżeczka czosnku granulowanego
1 łyżeczka słodkiej papryki
4 łyżki oleju
Przygotowanie przepisu :
Składniki marynaty mieszamy w misce. Umyte mięso wkładamy do marynaty i nacieramy, odstawiamy na 1 godzinę. Wkładamy do brytfanki i pieczemy w nagrzanym piekarniku przez 1 i 20 minut w temperaturze 200 stopni pod przykryciem. A następnie przez 20 minut bez przykrycia.                                                     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz