poniedziałek, 13 kwietnia 2020

Jajka faszerowane


Pyszne jajka faszerowane kiełbasą krakowską i mieszanką orkiszową. Polecam na śniadanie, kolację lub na przystawkę.
Składniki :
2 jajka ugotowane na twardo
4 plasterki kiełbasy krakowskiej
1 łyżka ugotowanej mieszanki ( orkisz, vermicelli, pomidory)
1 łyżka majonezu
1/2 pęczka szczypiorku
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Jajka obieramy i kroimy na pół. Wyjmujemy żółtka i wkładamy do miseczki, rozgniatamy. Kiełbasę kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno. Kiełbasę i szczypiorek ( trochę zostawiamy do dekoracji), majonez dokładamy do jajek i doprawiamy do smaku. Mieszamy. Farsz przekładamy do białek i posypujemy szczypiorkiem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz