wtorek, 28 kwietnia 2020

Tortille z mięsem drobiowym i warzywami


Zapraszam na smaczne tortille, które możemy podać zarówno na obiad lub kolacje.  Idealne na szybki posiłek, smakują na ciepło i na zimno. Polecam.
Składniki :
1 pierś z kurczaka
1 łyżka oleju  - do marynaty
1 łyżka przyprawy do gyrosa od VEGETA NATUR - do marynaty
kilka liści sałaty
1/3 zielonego ogórka
1 czerwona cebula
garść pomidorków koktajlowych
3 tortille
olej do smażenia
Na sos :
3 łyżki majonezu
1 łyżka jogurtu naturalnego
sól do smaku
pieprz do smaku
Przygotowanie przepisu :
Mięso myjemy i osuszamy, kroimy w cienkie plastry. W misce mieszamy składniki marynaty i wkładamy mięso, mieszamy i odstawiamy. Warzywa myjemy i osuszamy z wody. Cebulę i ogórka kroimy w plasterki, pomidorki na pół. W miseczce mieszamy składniki na sos. Mięso smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju i odsączamy z tłuszczu na papierowym ręczniku. Tortile smarujemy sosem majonezowym i układamy mięso oraz warzywa, zwijamy.                                                                                                     

Przepisy inspirowane naturą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz