Zapraszam na smaczne gofry. Gofry przygotowałam na serku homogenizowanym z tartym jabłkiem. Polecam.
Składniki :
2 średnie jabłka
1 serek homogenizowany waniliowy ( 200 g)
1 jajko
1 łyżka oleju
8 łyżek mąki jaglanej
6 łyżek mąki lekkostrawnej z pradawnej pszenicy
1/2 łyżeczki bezglutenowego proszku do pieczenia
olej do gofrownicy
cukier puder do posypania
Przygotowanie przepisu :
Obrane ze skórki jabłka ścieramy na tarce jarzynowej do miski. Dodajemy serek, jajko, olej i mieszamy. Wsypujemy przesiane mąki z proszkiem do pieczenia, mieszamy.
Gofrownicy rozgrzewamy i smarujemy olejem. Pieczemy gofry na złoty kolor, studzimy na kartce. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz