poniedziałek, 30 grudnia 2019
Babka kakaowa z gruszką i orzechami
Zapraszam na smaczne ciasto. Babka kakaowa przygotowana z dodatkiem orzechów, gruszek i miodu smakuje wyśmienicie. Polecam.
Składniki :
4 średnie twarde gruszki
1/2 szkl orzechów włoskich
4 łyżki płynnego miodu nektarowego wielokwiatowego od HUZAR
2 szkl mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 łyżki kakao
4 jajka
6 łyżek z czubkiem majonezu
keksówka 27 x 7 x 7
papier do pieczenia
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania :
Gruszki obieramy i kroimy w kostkę. Orzechy kroimy na mniejsze kawałki i razem z gruszkami przekładamy do miski. Do miski dodajemy kolejno : miód, przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, kakao, rozbełtane jajka, majonez. Miskę przykrywamy i odstawiamy na 30 minut. Nie mieszamy ciasta. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia.
Ciasto mieszamy i przekładamy do blaszki. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godzinę. Upieczone ciasto wyjmujemy z blaszki i studzimy. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz