środa, 11 grudnia 2019
Gulasz z indyka w sosie pomidorowym
Gulasz przygotowałam z mięsa z piersi indyka. Z sosem pomidorowym smakuje wybornie. Polecam na obiad.
Składniki :
40 dag piersi z indyka
1 czerwona papryka
1 cebula
500 g passaty pomidorowej
2 -3 łyżki oleju do smażenia
3 łyżki śmietanki 30 %
sól do smaku
pieprz do smaku
oregano do smaku
zioła prowansalskie do smaku
Sposób przygotowania :
Mięso myjemy i osuszamy z wody, kroimy w kostkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Czerwoną paprykę myjemy i wycieramy ściereczką, kroimy na pół i usuwamy pestki i białe części. Na rozgrzanym oleju przesmażamy cebulę i paprykę przez 5 minut. Wkładamy pokrojone mięso i smażymy kolejne 5 minut. Dodajemy passatę pomidorową i gotujemy do miękkości mięsa. Doprawiamy do smaku i wlewamy śmietankę, zagotowujemy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz