piątek, 13 grudnia 2019
Naleśniki na maślance
Naleśniki przygotowane na maślance są bardzo delikatne. Naleśniki są słodzone miodem i najlepiej smakują ze słodkim dodatkiem. Polecam.
Składniki :
2 szkl maślanki
1 jajko
1 szkl mąki orkiszowej
3 łyżki mąki z płaskurki
2 łyżki miodu akacjowego nektarowego od HUZAR
1 łyżka oleju
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
olej do smażenia
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania :
Do miski przelewamy maślankę i dodajemy wybite jajko, mieszamy. Wsypujemy przesiane obie mąki i proszek do pieczenia, wlewamy miód i olej. Miksujemy. Ciasto odstawiamy na 30 minut. Na patelni rozgrzewamy olej i nakładamy łyżką porcje ciasta. Naleśniki smażymy na złoty kolor z obu stron na małym ogniu. Usmażone naleśniki przekładamy na talerz.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz