wtorek, 3 grudnia 2019

Placuszki jęczmienno - orkiszowe z miodem


Zapraszam na delikatne i puchate placuszki słodzone miodem. Polecam na obiad lub kolacje.
Składniki :
1 gęsie jajko
3 łyżki miodu nektarowego lipowego od  HUZAR
3 łyżki mleka bez laktozowego
10 łyżek mąki jęczmniennej
2 łyżki mąki orkiszowej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
olej do smażenia
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania :
Do miski wkładamy wszystkie składniki i miksujemy na gładką masę.  Rozgrzewamy patelnię z olejem i nakładamy łyżką porcję ciasta.  Smażymy placuszki na złoty kolor z obu  stron na małym ogniu.  Odsączamy z tłuszczu  na ręczniku papierowym. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.                                           
                                     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz