wtorek, 3 grudnia 2019
Placuszki jęczmienno - orkiszowe z miodem
Zapraszam na delikatne i puchate placuszki słodzone miodem. Polecam na obiad lub kolacje.
Składniki :
1 gęsie jajko
3 łyżki miodu nektarowego lipowego od HUZAR
3 łyżki mleka bez laktozowego
10 łyżek mąki jęczmniennej
2 łyżki mąki orkiszowej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
olej do smażenia
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania :
Do miski wkładamy wszystkie składniki i miksujemy na gładką masę. Rozgrzewamy patelnię z olejem i nakładamy łyżką porcję ciasta. Smażymy placuszki na złoty kolor z obu stron na małym ogniu. Odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym. Przed podaniem oprószamy cukrem pudrem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz