sobota, 21 grudnia 2019
Matiasy w sosie z żurawiną
Zapraszam na smaczne śledzie, które przygotowałam z cebulką, papryką, jabłkiem i suszoną żurawiną. Polecam.
Składniki :
3 płaty matiasa
garść żurawiny
1 jabłko
1 cebula
1/2 żółtej papryki
4 łyżki jogurtu greckiego
4 łyżki majonezu
sól
pieprz
Sposób przygotowania przepisu :
Matiasy wkładamy do miski z wodą i odstawiamy na 1 godzinę. Żurawinę przelewamy wodą i odsączamy. W międzyczasie myjemy warzywa i kroimy w kostkę. Obraną cebulę kroimy w kosteczkę.
Do miseczki przekładamy składniki na sos i mieszamy. Matiasy wyjmujemy z wody, osuszamy i kroimy w małe kawałki.
W salaterce układamy warstwami : sos, papryka, jabłko, sos, matiasy, cebulka, sos, żurawina. Odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz