poniedziałek, 21 października 2019
Kolorowe leczo z kiełbasą
Pyszne i kolorowe leczo z kiełbasą. Najlepiej smakuje jesienią, gdy jest gotowane ze świeżych warzyw. Polecam.
Składniki :
6 dużych cebul
2 średnie cukinie
4 ząbki czosnku
4 kiełbaski
4 duże pomidory
40 dag pieczarek
3 papryki
1/2 l wody
3 łyżki koncentratu pomidorowego
sól
pieprz
bazylia
Sposób przygotowania :
Myjemy pomidory, paprykę, cukinię. Pomidory sparzamy wrzątkiem, pozostawiamy na chwilę i przekładamy do zimnej wody, zdejmujemy skórkę. Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. Cebulę obieramy, kroimy na półplasterki i podsmażamy na oleju na złoty kolor.
W tym czasie kroimy paprykę, kiełbasę, cukinie,pieczarki, czosnek i po kolei wkładamy do garnka. Gotujemy. Pomidory kroimy w kosteczkę i gdy warzywa są już miękkie dodajemy razem z koncentratem pomidorowym. Chwilę gotujemy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i bazylią.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz