poniedziałek, 21 października 2019

Kolorowe leczo z kiełbasą


Pyszne i kolorowe leczo z kiełbasą. Najlepiej smakuje jesienią, gdy jest gotowane ze świeżych warzyw. Polecam.
Składniki :
 6 dużych cebul
 2 średnie cukinie
 4 ząbki czosnku
 4 kiełbaski
 4 duże pomidory
 40 dag pieczarek
 3 papryki
 1/2 l wody
 3 łyżki koncentratu pomidorowego
 sól
 pieprz
 bazylia
Sposób przygotowania :
Myjemy pomidory, paprykę, cukinię. Pomidory sparzamy wrzątkiem, pozostawiamy na chwilę i przekładamy do zimnej wody, zdejmujemy skórkę. Do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. Cebulę obieramy, kroimy na półplasterki i podsmażamy na oleju na złoty kolor.
W tym czasie kroimy paprykę, kiełbasę, cukinie,pieczarki, czosnek i po kolei wkładamy do garnka. Gotujemy. Pomidory kroimy w kosteczkę i gdy warzywa są już miękkie dodajemy razem z koncentratem pomidorowym. Chwilę gotujemy i doprawiamy do smaku solą, pieprzem i bazylią.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz