środa, 23 października 2019
Placuszki z marchewki
Placuszki z marchewki smakują rewelacyjnie, szczególnie z jogurtem i szczypiorkiem. Zapraszam po przepis.
Składniki :
4 średnie marchewki
2 jajka
6 łyżek kefiru
Pół dużej cebuli
1 ząbek czosnku
6 łyżek mąki
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Marchewkę obieramy i myjemy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Cebulę i czosnek obieramy z łusek, kroimy w drobną kosteczkę. Cebulę i czosnek smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Do marchewki dodajemy jajka, kefir, smażoną cebulę z czosnkiem, sól, pieprz ziołowy i mąkę. Dokładnie mieszamy i smażymy placuszki na rozgrzanym oleju oleju. Usmażone przekładamy na ręcznik papierowy i odsączamy z nadmiaru tłuszczu.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz