czwartek, 24 października 2019
Jajecznica z zieloną papryką
Jajecznicę możemy przygotować z różnymi dodatkami. Tym razem dodałam parzony boczek i zieloną paprykę. Polecam.
Składniki :
1/2 średniej cebuli
mały kawałek parzonego boczku
kawałek zielonej papryki
2 jajka
1 łyżka oleju
sól - do smaku
Sposób przygotowania przepisu :
Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Boczek kroimy w kosteczkę. Zieloną paprykę myjemy i kroimy w kostkę. Jajka wybijamy do miseczki i mieszamy. Na patelnie wlewamy olej rozgrzewamy, wkładamy pokrojone warzywa i boczek. Smażymy do momentu, aż cebula będzie szklista i wlewamy jajka, solimy i mieszamy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz