piątek, 3 lipca 2020

Chleb orkiszowy z oliwą i błonnikiem


Zapraszam na smaczny chlebek pełnoziarnisty z dodatkiem oliwy i błonnika. Z takim domowym chlebkiem kanapki smakują pysznie. Polecam.
Składniki :
2 szkl mąki orkiszowej pełnoziarnistej
1 szkl mąki orkiszowej białej
1 po suchych drożdży
2 łyżki oliwy GALLO CLASSICO
1 łyżka błonnika witalnego
1 szkl ciepłej wody
1 łyżeczka ciepłej wody
keksówka 22 x 8 x 7
papier do pieczenia
Sposób przygotowania :
Wszystkie składniki wkładamy do wody i zagniatamy ciasto. Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy wyrośniete ciasto. Ponownie odstawiamy w ciepłe miejsce na 30 minut. Po tym czasie blaszkę z ciastem wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 1 godz. Upieczony chleb studzimy na kratce.                                                                                                                                     
Dodaj smaku z Gallo!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz