Zapraszam na pyszne babeczki. Przygotowane na kefirze i razowej oraz kukurydzianej mące. Babeczki słodzone są miodem, ale możemy użyć innego słodziwa. Polecam.
Składniki :
1/2 szkl kefiru
1 jajko
1 łyżka konfitury z cytrusów
1 łyżka miodu
2 łyżki oleju
4 łyżki mąki orkiszowej razowej T 1850
4 łyżki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia
7 truskawek
cukier puder do posypania
silikonowe foremki
Sposób przygotowania :
Truskawki myjemy i odsączamy z wody. W misce mieszamy płynne składniki z jajkiem. Dosypujemy mąki i proszek do pieczenia ponownie mieszamy i odstawiamy na 20 minut. Z truskawek odrywamy szypułki i kroimy. Ciasto przekładamy do foremek i wciskamy pokrojone owoce. Pieczemy w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz