sobota, 11 lipca 2020

Pasta cukiniowa z kiełbasą i jajkami do chleba


Zapraszam na smaczną i szybką w przygotowaniu pastę do smarowania pieczywa. Przygotowana z podsmażanej cukinii i kiełbasy z dodatkiem jajek i majonezu. Polecam.
Składniki :
100 g cukinii
70 g chudej kiełbasy
2 duże jajka ugotowane na twardo
2 łyżki oliwy GALLO CLASSICO
1 łyżka pokrojonego koperku
1 łyżka serka śmietankowego z chrzanem
2 łyżki majonezu
sól prowansalska do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Na rozgrzanej oliwie przesmażamy pokrojoną w kosteczkę cukinię i kiełbasę. Studzimy. Jajka obieramy i kroimy w kosteczkę. Koperek kroimy na drobno. Wszystkie składniki wkładamy do miski, doprawiamy do smaku i mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce, aby smaki się przegryzły.                                           

Dodaj smaku z Gallo!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz