sobota, 4 lipca 2020

Jajecznica z rzodkiewką i pomidorem


Zapraszam na smaczną wersję jajecznicy. Tym razem przygotowałam z dodatkiem rzodkiewek i pomidora. Polecam na śniadanie.
Składniki :
2 jajka
2 łyżki mleka
4 rzodkiewki z liśćmi
1 dymka
1 średni pomidor
2 łyżki oliwy GALLO CLASSICO
1/2 łyżeczki przyprawy do mozzarelli i pomidorów
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Rzodkiewki czyścimy i myjemy, odsączamy. Liście kroimy na drobno, rzodkiewki w kostkę. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę, szczypiorek na drobno. W miseczce mieszamy jajka i mleko. Z pomidora usuwamy skórkę i pestki, kroimy w kostkę.  Na rozgrzanej oliwie smażymy cebulę i rzodkiewki razem z liśćmi, pomidora przez około 5 minut. Wlewamy masę jajeczną doprawiamy przyprawami i smażymy aż jajecznica się zetnię. Przekładamy na talerz i posypujemy szczypiorkiem.               
Dodaj smaku z Gallo!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz