środa, 8 lipca 2020

Pasta z wątróbki i cukinii do pieczywa


Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna pasta do pieczywa. Przygotowana z wątróbki z dodatkiem cukinii i warzyw. Jej konsystencja idealnie pasuje do smarowania pieczywa. Polecam.
Składniki :
25 dag wątróbki z kaczki
160 g cukinii
2 czubate łyżki serka śmietankowego z czosnkiem
1 cebula
1 ząbek czosnku
4 łyżki oliwy GALLO CLASSICO
1/2 łyżeczki papryki
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Cukinię i obraną cebulę z czosnkiem kroimy na mniejsze kawałki, przesmażamy na połowie oliwy. Przekładamy do kielicha blendera. Na patelnie wlewamy resztę oliwy i  smażymy wątróbkę przez kilka minut z każdej strony.  Odstawiamy do ostygniecia. Wątróbkę i resztę składników dodajemy do cukinii i blendujemy na gładką masę. Przechowujemy w lodówce.                                                                                                   
Dodaj smaku z Gallo!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz