środa, 6 maja 2020

Pieczone uda z kurczaka ze śliwkami i fasolą


Smaczne uda z kurczaka pieczone razem z mrożonymi śliwkami i fasolą. Proste w przygotowaniu danie polecam na obiad.
Składniki :
4 uda z kurczaka ( bez skóry )
5 łyżek pikatnego ketchupu dyniowego
30 dag mrożonych śliwek
1 łyżka przyprawy od VEGETA NATUR do gyrosa
1 puszka białej fasoli ( 400 g )
brytfanka
Przygotowanie przepisu :
Mięso myjemy i osuszamy, wkładamy do miski z kethupem i przyprawą. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 2 godziny.
Mięso przekładamy do brytfanki i dodajemy mrożone śliwki, przykrywamy przykrywką. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 50 minut. Wyjmujemy brytfankę i dokładamy odsączoną i przepłukaną wodą fasolę. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez 10 minut.               
  

Przepisy inspirowane naturą

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz