środa, 20 maja 2020

Pudding chia z galaretką rabarbarową


Wyśmienite połączenie puddingu chia z lekko kwaskową galaretką rabarbarową. Polecam na deser.
Składniki :
1 łodyga rabarbaru ( u mnie czerwona )
1 szklanka wody
2 łyżki cukru
1/2 opakowania jasnej galaretki
1 szkl mleka
3 łyżki chia
borówki
listki mięty
Przygotowanie przepisu :
Chia wsypujemy do mleka, mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia. Rabarbar czyśrcimy i myjemy, kroimy w kostkę, Przekładamy do garnka z gotującą się wodą, dosypujemy cukier i gotujemy do miękkości. Do ugotowanego rabarbaru wsypujemy galaretkę, mieszamy i odstawiamy do ostudzenia. Półpłynną galaretkę rabarbarową przekładamy do pucharków i wstawiamy do lodówki do steżenia. Na steżoną galaretkę przekładamy pudding chia i dekorujemy borówkami i listkami mięty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz