wtorek, 21 stycznia 2020

Pudding chia z kiwi i migdałami


Zapraszam na kolejną wersję puddingu chia. Przygotowany na mleku i jogurcie, słodzony ksylitolem z dodatkiem pokrojonych migdałów. Polecam.
Składniki :
1/2 szkl mleka
2 łyżki jogurtu naturalnego
2 łyżki chia
1 płaska łyżka ksylitolu
1 łyżka pokrojonych w kostkę migdałów
1 duże kiwi
Sposób przygotowania :
W naczyniu łączymy mleko z jogurtem i wsypujemy chia i ksylitol, mieszamy. Odstawiamy na około 4 godziny żeby pudding napęczniał.
Kiwi obieramy ze skórki i odkrajamy 4 plasterki, a resztę kroimy w kosteczkę. Do pucharka wkładamy plasterki kiwi i przekładamy napęczniały pudding. Na wierzchu układamy pokrojone kiwi i posypujemy migdałami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz