sobota, 18 stycznia 2020

Jogurtowy deser z gruszką z kompotu


Zapraszam na deserek. Deserek jest przygotowany z jogurtu i słodzony miodem. Jest bardzo lekki oraz pyszny. Polecam.
Składniki :
2 łyżki zimnej wody
1 płaska łyżeczka żelatyny
2 połówki gruszki z kompotu
150 g jogurtu naturalnego
2 łyżeczki miodu nektarowego wielokwiatowego od HUZAR
4 łyżeczki posypki czekoladowej
Sposób przygotowania :
Zimną wodę wlewamy do szklanki i wsypujemy żelatynę, mieszamy i odstawiamy. Gruszki wyjmujemy z kompotu i odsączamy, kroimy w kostkę. Szklankę z żelatyną wstawiamy do gorącej wody i rozpuszczamy.
Do miseczki przekładamy jogurt, miód i rozpuszczoną żelatynę, mieszamy do połączenia się składników. W każdym pucharku układamy : 1/4 pokrojonych gruszek, 1/2 masy jogurtowej, 1/4 pokrojonych gruszek, 2 łyżeczki posypki czekoladowej. Odstawiamy do lodówki na około 30 minut.
                                     

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz