wtorek, 19 listopada 2019

Leczo z białą fasolą


Zapraszam na smaczne, sycące i pożywne leczo. Leczo przygotowałam z gotowaną białą fasolą oraz kiełbaską. Polecam na obiad.
Składniki :
1/2 czerwonej papryki
1/2 zielonej papryki
1/2 pomarańczowej papryki
1 duża cebula
2 ząbki czosnku
200 g kiełbasy morlińskiej z piersi kurczaka MORLINY
1 łyżka smalcu
60 dag cukinii
1 szkl wody
1 puszka pomidorów krojonych ( 400 g )
400 g ugotowanej białej fasoli
1 łyżeczka soli himalajskiej różowej
1 łyżeczka pieprzu ziołowego
1 łyżeczka ziół prowansalskich
1/2 łyżeczki papryki wędzonej słodkiej mielonej
1/2 łyżeczki tymianku
Sposób przygotowania :
Paprykę i cukinię myjemy i wycieramy ściereczką. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Z papryki usuwamy pestki i kroimy w sporą kostkę. Cukinię kroimy w kostkę, a kiełbasę w plasterki.
W garnku rozgrzewamy smalec i wkładamy cebulę z czosnkiem, paprykę, smażymy przez 5 minut. Dodajemy kiełbasę i smażymy kolejne 5 minut, cały czas mieszamy. Wlewamy wodę i wkładamy cukinię, gotujemy do miękkości warzyw. Dodajemy pomidory z puszki, ugotowaną fasolę, przyprawy i zagotowujemy.




Kiełbasy Morlińskie sprawdzą się w kuchni

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz