poniedziałek, 4 listopada 2019
Fasolka po bretońsku
Fasolka po bretońsku jest daniem znanym i lubianym prawie w każdym domu. Oto moja wersja, bardzo smaczna i rozgrzewająca. Polecam.
Składniki :
25 dag suchej fasoli
2 litry wody
40 dag mięsa
3 marchewki
1 pietruszka
kawałek selera
2 płaskie łyżki przyprawy do dań z fasolą
1 płaska łyżeczka słodkiej papryki
7 łyżeczek z dużym czubkiem koncentratu pomidorowego
1 łyżka domowej przyprawy do zupy
1 płaska łyżeczka różowej soli himalajskiej
2 łyżki majeranku
Sposób przygotowania przepisu :
Poprzedniego dnia wieczorem : suchą fasolę wsypujemy do miski i zalewamy wodą. Zostawiamy na noc. Następnego dnia do garnka wlewamy wodę, zagotowujemy. Mięso myjemy i wkładamy do gotującej się wody, zbieramy szumowiny. Fasolę przelewamy na cedzak i myjemy pod bieżącą wodą, dokładamy do gotującego się mięsa.Warzywa obieramy i myjemy, kroimy w kostkę.Wkładamy do gotującej się fasoli i mięsa. Gotujemy do miękkości. Na samym końcu dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz