piątek, 5 czerwca 2020
Naleśniki z musem rabarbarowym
Zapraszam na naleśniki z domowym musem rabarbarowym. Do tego śmietanka z cukrem waniliowym i mamy pyszny obiad lub deserek.
Składniki na ciasto naleśnikowe :
200 mililitra mleka
1/2 szklanki mąki
1 jajko
1 łyżeczka cukru
szczypta proszku do pieczenia
1 łyżka oleju
olej do smażenia
Składniki na mus :
2 łodygi rabarbaru
4 łyżki cukru
woda
Pozostałe składniki :
200 mililitrów śmietanki 30%
1 cukier waniliowy
Sposób przygotowania :
Rabarbar myjemy i zdejmujemy skórkę, myjemy i kroimy. Do małego garnka wlewamy trochę wody na dno i wkładamy rabarbar, dosypujemy cukier i gotujemy przez cały czas mieszamy.Wszystkie składniki na ciasto naleśnikowe wkładamy do miski i miksujemy. Śmietanę ubijamy z cukrem waniliowym. Na rozgrzanym oleju smażymy naleśniki. Na naleśniku kładziemy łyżkę ubitej śmietany i łyżkę musu, zwijamy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz