poniedziałek, 15 czerwca 2020

Zupa z fasolką szparagową


Zapraszam na pyszną zupę z fasolką szparagową z dodatkiem szpinaku. Polecam na obiad z domowym pieczywem.
Składniki :
150 gram fasolki szparagowej
3 duże marchewki
4 ziemniaki
150 gram piersi z kurczaka
1 litr wody
garść szpinaku
1/4 szklanki śmietanki 30 %
sól do smaku
natka pietruszki
Sposób przygotowania :
Mięso myjemy i kroimy, wkładamy do garnka z gotującą się wodą. Marchew obieramy i myjemy, kroimy w talarki i dokładamy do garnka. Od fasolki szparagowej odcinamy końcówki i kroimy na małe kawałki, myjemy. Ziemniaki obieramy ze skórki i kroimy w kostkę, myjemy i wkładamy razem z fasolką do gotującej się zupy. Szpinak myjemy i kroimy na drobno , dokładamy do garnka i gotujemy zupę do miękkości warzyw. Na samym końcu wsypujemy sól i wlewamy śmietankę. Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz