poniedziałek, 17 czerwca 2019
Pasta z pieczonej makreli z ogórkiem i koperkiem
Zapraszam na smaczną pastę do pieczywa. Przygotowana z pieczonej makreli z dodatkiem startych ogórków i koperku oraz jogurtu , przypraw i Margaryny Śniadaniowej klasycznej. Polecam na kanapki na pieczywie z pomidorkami koktajlowymi.
Składniki :
2 płaty pieczonej makreli
2 ogórki gruntowe
1 łyżka jogurtu naturalnego
2 łyżki pokrojonego koperku
1 czubata łyżka margaryny Śniadaniowej klasycznej
1/2 łyżeczki suszonej cebuli
sól do smaku
pieprz cytrynowy do smaku
pokrojony szczypiorek do dekoracji
Przygotowanie :
Ogórek myjemy i obieramy, ścieramy na tarce i solimy, odstawiamy. Do kielicha blendera wkładamy mięso z makreli ( bez ości i skóry), starty ogórek ( bez soku ) jogurt, pokrojony koperek, przyprawy i margarynę. Blendujemy na masę i przekładamy do małego naczynka, posypujemy pokrojonym szczypiorkiem.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz