czwartek, 13 czerwca 2019

Koktajl truskawkowo - kokosowy


Zapraszam na smaczny koktajl. Przygotowany na bazie mleka z dodatkiem wiórków kokosowych, świeżych truskawek i miodu. Polecam.
Składniki :
1 szkl mleka
30 dag truskawek
3 łyżki wiórków kokosowych
1 op cukru kokosowego
1 łyżeczka płynnego miodu wielokwiatowego od HUZAR
Sposób przygotowania :
Truskawki myjemy i odsączamy z wody. Do kielicha blendera wlewamy mleko i wsypujemy wiórki i cukier kokosowy, mieszamy i odstawiamy. Z odsączonych truskawek usuwamy szypułki i kroimy na mniejsze części. Pokrojone truskawki i miód dodajemy do kielicha blendera i blendujemy na gładki koktajl. Przelewamy do szklanek i od razu podajemy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz