czwartek, 15 sierpnia 2019

Zupa porowa z białą kiełbaską


Zapraszam na zupę porową. Przygotowana na domowym rosole smakuje wybornie. Polecam na obiad z domowym pieczywem.
Składniki :
0,5 l domowego rosołu
1 por ( biała część )
2 marchewki
2 duże ziemniaki
4 małe białe kiełbaski
natka pietruszki
sól do smaku
Sposób przygotowania :
Do garnka wlewamy rosół i zagotowujemy. Marchewki obieramy i myjemy, ścieramy na tarce jarzynowej i wkładamy do gotującego się rosołu. Por dokładnie myjemy i kroimy, dokładamy do gotującej się zupy. Ziemniaki obieramy i myjemy, kroimy w dużą kostkę i wkładamy do garnka. Gdy warzywa są ugotowane dokładamy kiełbaski i solimy do smaku, gotujemy razem przez chwilę. Przed podaniem posypujemy pokrojoną natką pietruszki.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz