czwartek, 22 sierpnia 2019

Lody arbuzowo - jogurtowe


Zapraszam na smaczne, lekkie lody arbuzowe. Przygotowane z mrożonego arbuza i jogurtu naturalnego, słodzone miodem. Polecam.
Składniki :
400 g mrożonego arbuza
250 g jogurtu naturalnego
2 łyżki miodu wielokwiatowego od HUZAR
Sposób przygotowania :
Pojemnik z mrożonym arbuzem wyjmujemy z zamrażarki i odstawiamy na 15 minut. Następnie mrożony arbuz przekładamy do kielicha blendera i dodajemy jogurt naturalny i miód. Blendujemy na gładką masę i przekładamy do pojemnika. Wstawiamy do zamrażarki. Po 1 godzinie mrożenia wyjmujemy lody z zamrażarki i miksujemy. Wstawiamy ponownie do zamrażarki i robimy tak jeszcze co godzinę 5 razy. Później mrozimy lody przez całą noc.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz