poniedziałek, 29 kwietnia 2019
Zupa szparagowo - cukiniowa z białą kiełbaską
Zapraszam na wiosenną i lekką zupę. Przygotowana z dodatkiem szparagów, cukinii, kolorowej mrożonej marchewki, koncentratu pomidorowego Pudliszki i białej kiełbaski. Polecam.
Składniki :
1 pęczek białych szparagów
1/2 średniej cebuli
1/2 małej cukinii
2 ziemniaki
1 łyżka masła
10 dag mrożonej marchewki ( żółtej i czerwonej )
3 białe kiełbaski
3 szklanki wody
1 łyżka koncentratu pomidorowego Pudliszki
1 łyżka koperku
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Warzywa myjemy i osuszamy. Obraną cebulę kroimy w kosteczkę i przesmażamy na rozgrzanym maśle w garnku na złoty kolor. Wlewamy wodę i zagotowujemy, dodajemy obrane i pokrojone ziemniaki w kostkę. Szparagi obieramy i kroimy na małe kawałki.
Gdy ziemniaki są wpół miękkie dodajemy pokrojoną w półplasterki cukinię oraz szparagi. Gotujemy około 10 minut i dodajemy mrożoną marchewkę, kiełbaskę. Doprawiamy do smaku i gotujemy do miękkości. Dodajemy koncentrat pomidorowy, koperek i doprawiamy do smaku, zagotowujemy.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz