sobota, 27 kwietnia 2019

Pomidorowa pasta rybna

Zapraszam na pyszną pastę rybną do pieczywa. Przygotowana z pieczonych makreli z dodatkiem warzyw oraz domowego sosu z majonezu i koncentratu pomidorowego od Pudliszki. Polecam. Składniki:
4 pieczone filety z makreli
1 mała biała cebula
1 ząbek czosnku
4 łyżki majonezu
2 płaskie łyżeczki koncentratu pomidorowego Pudliszki
1 łyżeczka papryki wędzonej
1 łyżeczka słodkiej papryki
1/2 łyżeczki soli
 1/2 łyżeczki pieprzu
1 łyżka pokrojonego szczypiorku
Przygotowanie:
Mięso z ryby oddzielamy od ości. Przekładamy do pojemnika i blendujemy na gładką masę.Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno. Do miseczki wkładamy składniki na sos i mieszamy. Do miski wkładamy masę rybną i dodajemy pokrojone składniki oraz przygotowany sos. Mieszamy. Przekładamy do salaterki i odstawiamy w chłodne miejsce na 1 godzinę.


Koncentrat pomidorowy Pudliszki do wielu dań

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz