niedziela, 7 lipca 2019

Tęczowe serniczki na zimno


Zapraszam na smaczne, małe serniczki w pięknych pastelowych kolorach. Swoje kolory zawdzięczają różnym galaretkom. Jest to prosty do zrobienia deser. Polecam
Składniki:
600 g twarogu sernikowego z mascarpone President
1 galaretka niebieska
1 galaretka czerwona
1 galaretka żółta
200 ml zimnej śmietanki 30%
1 łyżka cukru pudru
zielony barwnik
owoce
5 szklanek lub pucharków
Sposób przygotowania:
Każdą galaretkę rozpuszczamy oddzielnie w 300 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia (najlepiej robić to w odstępie 30 minut). Twaróg dzielimy na 3 części po 200 g. Do pierwszej części twarogu dolewamy tężejącą niebieską galaretkę i miksujemy do połączenia. Przelewamy do 5 szklanek po równej części i wstawiamy do lodówki. Gdy masa niebieska zastygnie robimy tak samo z galaretką czerwoną i potem z żółtą. Schładzamy w lodówce.
Zimną śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem i barwnikiem. Górę serniczków dekorujemy zieloną śmietanką i owocami. Ponownie wstawiamy do lodówki.


Tajemnice doskonałego sernika

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz