czwartek, 4 lipca 2019
Pasta jajeczna ze szpinakiem
Zapraszam na pyszną pastę jajeczną z dodatkiem świeżych liści szpinaku. Polecam na śniadanie lub kolację z domowym pieczywem.
Składniki :
3 duże ugotowane jajka
spora garść liści szpinaku
1/2 czerwonej cebuli
2 łyżki ze sporym czubkiem jogurtu naturalnego
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Szpinak przebieramy i odrywamy ogonki, myjemy i odsączamy z wody. Jajka obieramy ze skorupek i kroimy w kosteczkę. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę.
Szpinak kroimy na bardzo drobno. Do miseczki wkładamy pokrojone składniki i dokładamy jogurt naturalny oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce. Szpinak kroimy na bardzo drobno. Do miseczki wkładamy pokrojone składniki i dokładamy jogurt naturalny oraz doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Mieszamy. Odstawiamy na 30 minut w chłodne miejsce.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz