Zapraszam na smaczną sałatkę. Przygotowana z mieszanki ryżowej z dodatkiem buraczków, cieciorki i ogórków konserwowych. Polecam.
Składniki :
1 woreczek mieszanki Trendy Lunch ( basmati, fasolka, papryka, curry )
1 mały pieczony buraczek
1 mała puszka cieciorka
5 ogórków konserwowych
1 cebula
5 łyżek majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Mieszankę gotujemy według instrukcji na opakowaniu i przekładamy na sitko, odsączamy z wody. Cieciorkę przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Ogórki kroimy na talarki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Buraczka obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Do miski wkładamy ugotowaną mieszankę, cieciorkę, pokrojone ogórki, cebulę i buraczki. Dodajemy majonez i przyprawy, mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz