piątek, 1 stycznia 2021

Sałatka z buraczkiem, cieciorką i ogórkami


 Zapraszam na smaczną sałatkę. Przygotowana z mieszanki ryżowej z dodatkiem buraczków, cieciorki i ogórków konserwowych. Polecam.

Składniki :

1 woreczek mieszanki Trendy Lunch ( basmati, fasolka, papryka, curry )

1 mały pieczony buraczek

1 mała puszka cieciorka

5 ogórków konserwowych

1 cebula

5 łyżek majonezu

sól do smaku

pieprz do smaku

Sposób przygotowania :

Mieszankę gotujemy według instrukcji na opakowaniu i przekładamy na sitko, odsączamy z wody. Cieciorkę przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Ogórki kroimy na talarki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Buraczka obieramy ze skórki i kroimy w kosteczkę. Do miski wkładamy ugotowaną mieszankę, cieciorkę, pokrojone ogórki, cebulę i buraczki. Dodajemy majonez i przyprawy, mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz