Zapraszam na surówkę. Przygotowałam ją z sałaty i rzodkiewek z dodatkiem jogurtu naturalnego i oliwy. Polecam.
Składniki :
6 dużych liści sałaty
8 dużych rzodkiewek
1 mała cebula
4 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżka oliwy
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Sałatę rozdzielamy na liście i myjemy, przekładamy na cedzak i odsączamy z wody. Rzodkiewkę myjemy i osuszamy na papierowym
ręcznikiem, kroimy w plasterki. Cebulę obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Sałatę rwiemy na małe części i przekładamy do miski. Dodajemy pokrojoną rzodkiewkę i cebulę. Mieszamy jogurt z oliwą i przyprawami i dodajemy do miski z warzywami. Mieszamy.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz