sobota, 16 stycznia 2021

Sałatka z mięsem i warzywami z rosołu z żółtym serem i suszonymi pomidorami


Zapraszam na kolejny pomysł, jak można wykorzystać mięso i warzywa z rosołu. Sałatkę przygotowałam z dodatkiem żółtego sera i suszonych pomidorów. Polecam na kolacje.
Składniki :
1 ugotowana ćwiartka z kurczaka z rosołu
1 ugotowana marchewka z rosołu
1 ugotowana pietruszka z rosołu
1 czerwona cebula
80 g żółtego sera
2 łyżki pokrojonego szczypiorku
3 łyżki pokrojonych suszonych pomidorów
3 łyżki majonezu czosnkowego
1 łyżeczka przyprawy do mozzarelli i pomidorów
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
 Mięso, marchew, pietruszkę odsączamy z rosołu. Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno. Ser kroimy w kostkę, a suszone pomidory na małe kawałki. Odsączone warzywa i mięso kroimy w kostkę. Wszystko przekładamy do miski i dodajemy pozostałe składniki, mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz