sobota, 16 stycznia 2021

Pasta śledziowa do pieczywa


Smaczna pasta do chleba przygotowana z matiasów, jajek i warzyw. Polecam.
Składniki :
2 filety matiasy
1/2 czerwonej cebuli
3 ogórki kiszone
30 g pomarańczowej papryki
2 jajka
woda do gotowania jajek
1 łyżka pokrojonego szczypiorku
1 łyżka majonezu
sól do smaku
pieprz do smaku
kwasek cytrynowy do smaku
Sposób przygotowania :
Matiasy moczymy w wodzie około 2 godziny. W tym czasie gotujemy jajka na twardo, obieramy i kroimy w kosteczkę. Ogórki kroimy w kosteczkę i odsączamy z soku na sitku. Paprykę myjemy i osuszamy kroimy w kosteczkę. Obraną cebulę kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i osuszamy, kroimy na drobno. Matiasy wyjmujemy z wody i odsączamy, kroimy w kosteczkę. Pokrojone składniki przekładamy do miski i dodajemy majonez, doprawiamy do smaku. Mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz