Zapraszam na gofry. Zostało mi trochę gotowanego ryżu na mleku, dodałam mus jabłkowy i kilka innych składników. Wyszły bardzo smaczne gofry, podałam je z bitą śmietaną i cukrem pudrem. Polecam.
Składniki :
20 dag ryżu ugotowanego na mleku
4 łyżki musu jabłkowego
1 jajko
3 łyżki rodzynek
2 szt crispy ( chrupkie pieczywo z kozim serem i rozmarynem )
8 łyżek mąki pszennej
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżka oleju
cukier puder do posypania
bita śmietana
olej do gofrownicy
Sposób przygotowania :
Do miski przekładamy ugotowanych ryż, mus jabłkowy i wybite jajko. Mieszamy. Dodajemy rodzynki, pokruszone cripsy, mąkę, proszek do pieczenia i wlewamy olej. Mieszany do połączenia się składników. Gofrownicę rozgrzewamy i smarujemy olejem, nakładamy łyżką porcję ciasta i pieczemy gofry. Upieczone gofry studzimy na metalowej kratce.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz