sobota, 21 listopada 2020

Gofry ryżowe z musem jabłkowym


 Zapraszam na gofry. Zostało mi trochę gotowanego ryżu na mleku, dodałam mus jabłkowy i kilka innych składników. Wyszły bardzo smaczne gofry, podałam je z bitą śmietaną i cukrem pudrem. Polecam.

Składniki :

20 dag ryżu ugotowanego na mleku

4 łyżki musu jabłkowego

1 jajko

3 łyżki rodzynek

2 szt crispy ( chrupkie pieczywo z kozim serem i rozmarynem )

8 łyżek mąki pszennej

1/2 łyżeczki proszku do pieczenia

1 łyżka oleju

cukier puder do posypania

bita śmietana

olej do gofrownicy

Sposób przygotowania :

Do miski przekładamy ugotowanych ryż, mus jabłkowy i wybite jajko. Mieszamy. Dodajemy rodzynki, pokruszone cripsy, mąkę, proszek do pieczenia i wlewamy olej. Mieszany do połączenia się składników. Gofrownicę rozgrzewamy i smarujemy olejem, nakładamy łyżką porcję ciasta i pieczemy gofry. Upieczone gofry studzimy na metalowej kratce.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz