Zapraszam na pyszny sernik pieczony razem z brzoskwiniami. Sernik jest puszysty i delikatny. Polecam
Składniki :
2 brzoskwinie
50 dag twarogu sernikowego
2 jajka
3/4 szkl cukru pudru
1 cukier waniliowy
2 budynie w proszku ( każdy na 0,5 l )
1 łyżka kaszy manny
keksówka 27 x 8 x 7
papier do pieczenia
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania :
Brzoskwinie myjemy i wycieramy, obieramy ze skórki i usuwamy pestki, kroimy w dużą kostkę, odkładamy. Do miski przekładamy twaróg, dodajemy jajka, oba cukry, proszek budyniowy, kaszę manną i mieszamy łyżką. Do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia przekładamy połowę ciasta i połowę pokrojonych brzoskwiń.
Następnie wykładamy resztę ciasta oraz resztę brzoskwiń. Blaszkę wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1 godzinę. Studzimy w wyłączonym piekarniku z uchylonymi drzwiczkami. Przed podaniem posypujemy cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz