sobota, 21 marca 2020

Wątróbka drobiowa z cebulką


Taką wątróbkę możemy przygotować do drugiego dania lub do zrobienia sałatki np. z warzywami i ryżem lub makaronem.
Składniki :
30 dag wątróbki drobiowej
1 duża cebula
mąka do obtoczenia wątróbki
olej do smażenia
Sposób przygotowania przepisu :
Wątróbkę drobiową myjemy i odsączamy z nadmiaru wody na papierowym ręczniku. W międzyczasie obieramy i kroimy cebulę.
Na talerz wsypujemy mąkę i kładziemy wątróbkę, obtaczamy mąką z każdej strony. Patelnię z olejem stawiamy na gazie i rozgrzewamy olej. Smażymy cebulę na złoty kolor, przekładamy na talerz. Na tej samej patelni smażymy wątróbkę, usmażoną przekładamy na talerz z cebulą.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz