środa, 4 marca 2020

Sałatka ryżowa z matiasem, pomidorkami, groszkiem


Zapraszam na smaczną sałatkę ryżową. Przygotowana z dodatkiem groszku i marchewki konserwowej, matiasa oraz mini pomidorków. Polecam.
Składniki :
10 dag ugotowanego ryżu
1 mała puszka marchewki z groszkiem
1/2 dużej czerwonej cebuli
2 ząbki czosnku
2 filety matiasa lekko solonego
10 pomidorków mini rzymskich
150 g jogurtu naturalnego
sól do smaku
pieprz do smaku
Sposób przygotowania :
Marchewkę z groszkiem przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Czerwoną cebulę obieramy z łusek i kroimy kostkę. Czosnek obieramy z łusek i kroimy w kosteczkę. Pomidorki myjemy i osuszamy na papierowym ręczniku. Matiasa kroimy na mniejsze kawałki. Do miski wkładamy ryż, pokrojone składniki, odsączoną marchewkę z groszkiem, pomidorki i dodajemy jogurt oraz przyprawy. Mieszamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz