niedziela, 25 października 2020

Warstwowa sałatka z gotowaną piersią kurczaka


Zapraszam na smaczną sałatkę z mięsem drobiowym, warzywami i mieszanką ryżową. Taką sałatkę możemy zjeść np. na obiad lub kolację. Polecam.
Składniki :
1 woreczek Trendy Lunch ( basmati, fasolka, papryka, curry )
woda do gotowania
1 puszka groszku konserwowego ( 400 g )
1 pojedyncza ugotowana pierś z kurczaka
2 spore kawałki marynowanej czerwonej papryki
3 łyżki majonezu
3 łyżki kwaśnej śmietany 18 %
sól do smaku
pieprz do smaku
listki szpinaku
Sposób przygotowania :
Mieszankę ryżową gotujemy według przepisu na opakowaniu i odsączamy z wody. Groszek i paprykę przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Paprykę kroimy w kostkę. W miseczce mieszamy majonez, śmietanę i przyprawy.
W salaterce układamy warstwy : pokrojoną pierś z kurczaka, groszek, paprykę, mieszankę ryżową, sos majonezowo - śmietanowy. Każdą warstwę lekko dociskamy i posypujemy solą oraz pieprzem. Dekorujemy listkami szpinaku.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz