niedziela, 12 stycznia 2020

Sałatka z pieczonych warzyw


Zapraszam na pyszną sałatkę z pieczonych, kolorowych warzyw. Do tego sos z serka wiejskiego. Polecam.
Składniki :
2 średnie upieczone buraczki
1 mały upieczony seler
1 średnia upieczona pietruszka
3 małe upieczone marchewki
200 gram serka wiejskiego
4 łyżki maślanki
1 łyżeczka cukru
1/2 łyżeczki soli
1/2 łyżki pieprzu
1 łyżka oleju
Sposób przygotowania :
Upieczone warzywa obieramy ze skórki i kroimy w małą kostkę. Pokrojony buraczek dzielimy na dwie części i układamy warstwy w misce: buraczek, pietruszka, seler, marchewka i buraczek. Każdą warstwę oprószamy solą i pieprzem. Do miseczki przekładamy serek wiejski i dolewamy maślankę oraz dodajemy resztę przypraw i olej, mieszamy i polewamy sałatkę. Sałatkę mieszamy razem z sosem. Przed podaniem schładzamy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz